Catedra Istorie și geografie vă invită la vizionarea filmelor documentare „Vizitele monarhilor la Chișinău” Partea I „Țarii și țarinele Rusiei” și Partea a II-a „Regii și Reginele României”

Catedra Istorie și geografie a Facultății de Istorie și Filologie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău vă invită la vizionarea filmelor documentare „Vizitele monarhilor la Chișinău” Partea I „Țarii și țarinele Rusiei” și Partea a II-a „Regii și Reginele României” autori: Aliona Grati, doctor habilitat în filologie și Nicolae Enciu, doctor habilitat în istorie. Regia filmului este realizată de Diana Pidghirnîi, imagine, de Grigore Rață, editor de imagine, Diana Busuioc, selecție muzicală, de Galina Dimitrova, grafică, de Aureliu Busuioc și lectură, de Iulian Proca. Vocea Reginei Maria este interpretată de actrița Alina Țurcanu.

Aceste filme au forma unor prelegeri în baza rezultatelor proiectului științific „Cultura promovării imaginii orașelor din Republica Moldova prin intermediul artei și mitopoeticii”, care fac parte dintr-un serial intitulat „Arta și mitopoetica orașului Chișinău.

Întâlnirea cu autorii și realizatorii filmului va avea loc pe adresa: https://meet.google.com/vbp-ijbp-kcz

 

Filmele pot fi găsite pe pagina Multimedia a revistei „DIALOGICA” sau aici:

https://www.youtube.com/watch?v=fm6ug7OflIM&t=675s