Colaborarea Catedrei istorie și geografie cu instituțiile preuniversitare

În perioada 15-19 noiembrie 2021, la solicitarea Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova în țară s-au desfășurat diferite activități cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței.

La  18 noiembrie 2021, în cadrul IP Centrului de Excelență a Construcției din Chișinău, a avut loc o lecție publică, online, cu tema: ,,Toleranța-premisă a democrației” (16 noiembrie 1995). Moderator al activității a fost V. Bolduma, lector univ. al UPS „Ion Creangă” și profesor de istorie al IP Centrului de Excelență a Construcției din Chișinău. Activitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului „Engleza – catalizator al democrației în școli”, realizat în colaborare cu Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), susținut financiar de Ambasada SUA în Republica Moldova. La activitate au participat profesori, elevi din cadrul instituției  cca 50 persoane. În rezultatul dezbaterilor, elevii au concluzionat că după această activitate vor deveni mai atenți, mai buni, empatici!

În cadrul acelorași activități, la 17 noiembrie 2021, în cadrul IP Centrului de Excelență în Industria Ușoară a fost realizat un seminar on-line cu genericul „Fascism, Holocaustul – criza umanității sec. XX”. Ora publică a fost ținută de dr. conf. L. Noroc, UPS „Ion creangă.”