Profesorii din România în vizita de predare la UPS „Ion Creangă”

Alexandru Păcurar, dr. conf. univ., de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Geografie, Departamentul de Geografie Umană și Turism ​se află ​în mobilitate la Chișinău.

În cadrul legăturilor Erasmus, care există între Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” din Chișinău (Republica Moldova) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (România), a întreprins o misiune de predare în cadrul Facultății de Filologie și Istorie. Decanatul facultății, Catedra de Istorie și Geografie au contribuit la organizarea activităților preconizate de   dr. conf. univ. Alexandru Păcurar, în perioada 23-27.05.22.

Studenții specialităților istorie și engleză, istorie și geografie din anul I, II au asistat cu mult interes la orele publice:

  1. a) Institutul de Geografie al Universității din Cluj: înființare, misiune, realizări;
  2. b) Un geograf redescoperit – Nicolae Dragomir și oierii lui mărgineni. Rolul geografilor în studiul oieritului românesc.

În aria de interes al cercetătorului dr. Alexandru Păcurar este nu doar geografia, dar și istoria, literatura, patrimoniu. În vizita sa scurtă în Moldova, însoțit de profesori, sau studenții de la UPS „Ion Creangă”, vizitează mai multe muzee din republică, obiectivele istorice și de patrimoniu.