Proiect de colaborare „Franța–Moldova: patrimoniu comun, obiective comune”

Luni, 27 mai 2019, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, va avea loc o sesiune de prezentări dedicate patrimoniului cultural, realizate de specialiști din Departamentul Vendée, Franța. Acțiunea are loc în cadrul proiectului de colaborare „Franța-Moldova: un patrimoniu comun, obiective comune”, realizat de Agenția de inspectare și restaurare a monumentelor, Ambasada Franței, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Primăria Soroca, Consiliul Raional Soroca, Agenția Universitară a Francofoniei – Antena Chișinău, Departamentul Vendée, Franța.

Sesiunea va cuprinde examinarea următoarelor subiecte.:

  1. Medierea culturală și noile tehnologii – autonomia vizitatorului cu utilizarea mijloacelor și aplicațiilor digitale; consolidarea patrimoniului prin realitatea augmentată (de exemplu, mănăstirea Maillezais) și rolul mediatorului în acest context nou.
  2. Gestionarea unui sit de patrimoniu turistic, istoric și cultural. Studiu de caz: Castelul Tiffauges– prezentarea sit-ului și diversitatea ofertei propuse; tipul de public și activități; marketingul/atractivitatea sit-ului (se bazează pe un personaj renumit, conservarea mașinilor de război medievale; spectacolele în costume de epocă, etc.); semnalizarea și promovarea sit-ului; evenimentele (piața de Crăciun, etc.); magazinul și produsele derivate; noțiuni de management financiar și gestionarea resurselor umane.

Evenimentul se va desfășura în bl. 2 al UPS „Ion Creangă”, str. Ion Creangă, 1, Sala Senatului.

Începutul la ora 9.30.

Vă așteptăm cu drag!